17 Şubat 2020 Pazartesi

Sihirli Kedi Yuumi'nin Hikayesi

YUUMİ SİHİRLİ KEDİ

YUUMİ login screen ile ilgili görsel sonucuBir zamanlar Bandle Şehri'nin dış eteklerinde, ay güvelerinin parıldadığı ve nehir kenarlarının gökkuşağı balıklarıyla dolup taştığı küçük bir vadi vardı. Yemyeşil ağaçların arasına yerleşmiş bir kır evinde, Norra isimli efsuncu bir yordle ve kedisi Yuumi yaşardı.


Doğuştan büyülü koruma güçlerine sahip olan Yuumi, güneş ışınlarının üzerinde zıplayıp fareağaçlarının altında kestirerek yıllar boyunca rahat bir yaşam sürdü. Ne zaman bir macera ilgisini çekse, Norra'yla birlikte hem fiziksel hem de ruhani diyarlarda keşfe çıkardı. Norra kırık bardaklar, renkli cam parçaları ve ilginç dikişli kumaşlar gibi garip cisimleri toplamayı severdi. Bu nesneleri büyük hürmetle incelerdi; ancak Yuumi bunların ne işe yaradığını asla anlayamazdı. Yine de Yuumi sihrini kullanarak Norra'yı korur ve eve döndüklerinde onun ayaklarını ısıtırdı.

Diyarlar arası kapılar huysuzdu ve kediler gibi hünerli yaratıklara bile çok nadiren açılırdı. Yuumi, diğer yordle'ların kapı ancak öyle açılıyor diye doğu yıldızının belli bir taş kemerle hizalanmasını beklemesini veya çamurda açan gümüş renkli bir çiçeği ararlarken bataklık zambakları arasında koşuşturmasını seyrederdi; fakat Yuumi'nin yordle sahibi Norra'da Geçitler Kitabı adlı güçlü bir kitap vardı. Bu sayede, kitabın sayfalarında yer alan herhangi bir mekâna anında yolculuk edebiliyordu. Norra ne zaman bir geçit açsa, Yuumi'yle beraber kitabın parlayan sayfalarına neşeyle atlayıp hedeflerine varırlardı. Birkaç saniye sonra kitap da onlara katılırdı.

Yuumi kitapla çok da ilgilenmezdi... ta ki yıldızsız bir gecede parlak ışığıyla ay güvesi avlamaktan dönüp Norra'yı evde bulamayana kadar. Kitabı sahibinin masasında gören Yuumi, panik içerisinde sayfaları tek tek çevirmeye başladı. Bazı sayfaların yırtılıp alınmış olduğunu fark etti. Kitabın kapağında yazan adı okuyamayan Yuumi, o endişe içinde ona sadece “Kitap” diyerek seslendi. Kitap bunun üzerine kımıldamaya başladı. Yuumi sayfaların hışırtısı arasında kitabın düşüncelerini okuyabildiğini öğrendiğinde çok şaşırdı. Sesi olmasa da Kitap kendini açıkça ifade edebiliyordu. Yuumi, Norra'nın çok tehlikeli bir yere gittiğini öğrendi. Yolculuğa başlarken geçidi yok etmişti.

Yuumi, Norra'yı kurtarması gerektiğini biliyordu, bu yüzden Kitap'tan yardım istedi. Kitabın bin sayfasından her biri, maddi ve ruhani diyarlar boyunca uzanan sihir hatları üstündeki farklı bir noktaya geçiş sağlıyordu. Norra'nın yolculuğu sırasında kullandığı sayfa kayıptı; ancak Kitap onları yakın bir yere götürebilirdi. Yuumi ve Kitap mümkün olan her geçidi kontrol etmeliydi. Böylece Yuumi, Kitap'ın yeni ve beklenmedik sahibi oldu. Onu bir aslanın cesaretiyle korumaya yemin etti, çünkü Kitap yanlış ellere düşerse Bandle Şehri'ni türlü türlü kötülükler işgal edebilirdi.

Yuumi ve Kitap zorlu yolculuklarına başlayıp tehlikeli ve yabancı diyarları ziyaret ettiler. Yuumi rüzgârda Norra'nın kokusunu almaya çalışsa da nafileydi. Yuumi zaman zaman arayışlarına ara verip bir farenin kokusunun peşine düşse ya da gücünü toplamak için kısa bir şekerleme yapsa da Kitap aşırı dikkatliydi. Zaman kaybettiklerinde homurdanıyor, karşılarına çıkabilecek tehditler aklına geldikçe huysuzlanıyordu. Buna rağmen Yuumi de Kitap da sahiplerini bulmaya ve onu evine geri getirmeye kararlıydılar.

Yuumi Norra'yı fazla özlemeye başladığında sık sık başka arkadaşlar da arıyordu. En sevdiklerinden birisiyse kalın bıyıklı, fokurdayan bir akarsuyun sesine benzer tok bir gülüşü olan ve kocaman bir kapı taşıyan bir çobandı. Yuumi ara sıra adamın omuzlarına yatar, onu dolu fırtınasının içinde şiddetli rüzgârlar oluşturan kar ruhlarından korurdu. Çoban da ona taze balıklar getirirdi.

Nihayet Yuumi, sahibinin kokusunu uçsuz bucaksız bir Shurima harabesinde aldı. Hırsla kumu kazan kedi, mavi bir çömlek parçası buldu. Bu parça Norra'nın çaydanlıklarından birine aitmiş gibi duruyordu. Yuumi kazdığı yeri derinleştiremeden, vahşi bir yaratık kumun yüzeyine çıktı. Yuumi ve Kitap neredeyse yaratığa yem oluyordu. Böyle bir canavar pençelerini Kitap'ın sayfalarına geçirse çıkacak olan kargaşayı hayal bile edemiyordu Yuumi.

Uyumlu görünmeseler de Yuumi ve Kitap Norra'ya karşı duydukları sevgi sayesinde hemen arkadaş oldular. Yuumi Norra'nın yanında, güneşin altında uyuyabildiği eski günlere geri dönmek için sahibini her yerde aramaya devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder