17 Şubat 2020 Pazartesi

Büyük Buharlı Golem Blitzcrank'in Hikayesi

BLİTZCRANK BÜYÜK BUHARLI GOLEM

blitzcrank ile ilgili görsel sonucu

Zaun harikulade deneylerin yapıldığı, renkli, canlı, her şeyin başarılabileceği bir yer. Ama bunların hepsinin bedeli var. Aşağı şehir sınırsız yaratıcılığın yanı sıra kirlilikle, yıkımla ve acıyla dolu. Bunlar şehre öylesine yayılmış ki etkilerini hafifletmek için icat edilen araçlar bile onun çürütücü pençelerinden kaçamıyor.

Zaun'un koskoca mahallelerine yayılmış zehirli atıkları kaldırmak için tasarlanmış, devasa mekanik golemler sağlığa akıl almayacak kadar zararlı olan koşullarda çalışır. Böyle bir golem, programlamasının Zaun'u yeniden insanlar için yaşanır hale getirme buyruğuna uyarak benzerleriyle birlikte çalışıyordu. Ama en sağlam metali bile eritecek çevre koşulları yüzünden gövdesi kısa sürede aşındı ve çok geçmeden bozulup işe yaramaz diye bir kenara atıldı.

Fakat onun yine de yararlı olabileceğini bilen bir kişi vardı. Mucit Viktor terk edilmiş golemi görünce hareketsiz kasanın içinde yatan potansiyeli fark etti ve aniden ilham buldu. Viktor deneylere başladı. Otomata, onu asıl yapım amacının çok ötesine taşıyabilecek yeni bir öğe eklemek istiyordu.Hextech.

Terk edilmiş golemin kasasına Shurima çöllerinden getirilmiş paha biçilmez bir hextech kristali taktı ve makine gümbürtülerle canlanırken nefesini tutup bekledi.

Mucit, hextech kristalinin beklenmedik bir yan etkisi sonucunda cızırtılarla golemin kasasında dolaşan yıldırımcıkları ("blitz") görünce ona Blitzcrank adını verdi ve onu Zaun'un en zehirli bölgelerine yolladı. Blitzcrank buharlı kardeşleri kadar becerikli olduğunu kanıtlamakla kalmadı, görevlerini onlardan çok daha hızlı ve etkin bir şekilde tamamladı. Günler haftalara dönüşürken, Viktor mucizevi bir şeye tanık olmaya başladı...

Eseri öğreniyordu.

Blitzcrank günlük komutlarını yorumlayıp dış verilere göre değerlendirerek yenilikler yapıyordu. Bu sayede Zaun halkına çok daha büyük hizmetlerde bulunmaya, hatta onlarla düzenli olarak etkileşime geçmeye başladı. Goleminin neredeyse bilinç kazanmak üzere olduğunu gören Viktor bu başarısını tekrarlamak istedi ama Blitzcrank'in gelişmekte olan bilincinin sırrını çözemeyip sadece öfkeye ve hayal kırıklığına ulaşabildi.

Blitzcrank'in gelişiminin her yönü memnuniyet verici değildi üstelik. Aşırıya kaçmamak, ufak farklara dikkat etmek gibi özellikleri yoktu ve her şeyi ya varlığının tüm zerresiyle yapıyor ya da hiç yapmıyordu. Zaman zaman Zaunluların isteklerini yanlış yorumlayıp ya da çözümde aşırıya kaçıp, anahtarını kaybetmiş tek bir kişiyi içeri sokmak için bütün bir apartmanın cephesini yıkabiliyordu.

Ya da koskoca bir fabrikayı yerle bir edebiliyordu.

Viktor'un bir mahalleyi toksik kimyasallardan temizlemeye gönderdiği Blitzcrank, yakıcı atıkları takip ederek yayıldıkları noktayı bulmuştu. Kirliliğin artmasını önlemenin en etkin yolunun bu kirliliğin kaynağını ortadan kaldırmak olduğunahükmeden golem koskoca fabrikayı yıktı. Yıldırımlarla çevrili yumrukları, bina yamulmuş demirlerden ve molozlardan bir yığın haline gelene kadar durmadı.

Fabrikanın sahibi olan kimya baronu öfkeden köpürerek Viktor'un yakasına yapıştı. Golemi ya yok etmesini ya da olanların bedelini canıyla ödemesini söyledi. Blitzcrank'i artık emirlerini yerine getirecek bir araç değil canlı bir varlık olarak gören Viktor yıkılmıştı. İcadını gizlice güvenli bir yere kaçırmak için planlar yaptı. Bu planın tüm tehlikelerini ve sonuçlarını kabullenmeye hazırdı. Ama planını uygulamak için laboratuvara döndüğünde Blitzcrank'in çoktan çıkıp gitmiş olduğunu gördü.

Blitzcrank'in, özgün programlamasının sınırlarını aşmasını sağlayan evrimi henüz sona ermedi. Tamamen kendine yeterli hale gelen golem, görevini mucidinden bağımsız olarak yerine getirmeye başladı. Hatta dedikodulara göre Zaunlulara talimat almadan yardımcı olmak ve onları korumak için dur durak bilmeden çalışırken bir yandan da kendi bedeninde güncellemeler yapıyor.

Blitzcrank artık Zaun'da devriye gezerek aşağı şehri nasıl Valoran'ın gelmiş geçmiş en görkemli yeri haline getireceği konusundaki kararları kendisi veriyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder